Wat is couperose?

Couperose zijn verwijde bloedvaatjes in het gezicht. Deze kunnen meer of minder nadrukkelijk aanwezig zijn, worden het meest gezien op neus en wangen maar kunnen ook over het hele gezicht voorkomen. Couperose is niet pijnlijk, maar kan wel storend zijn. Bloedvaatjes in het gezicht zetten uit en krimpen onder invloed van bijv. warmte, kou, gekruid eten, inspanning, roken. In hun normale toestand kunnen bloedvaatjes dit goed aan, maar bij couperose ‘is de rek er uit’ en trekken de bloedvaatjes niet meer (voldoende) samen en blijven duidelijk zichtbaar.

Gelukkig zijn er vandaag de dag verschillende mogelijkheden om couperose te behandelen, zodat couperose vermindert of zelfs verdwijnt.

In de salon wordt gewerkt met 2 mogelijkheden:

* BeautyTec SIM (BTS)

* T-Away

Bij behandeling met de BeautyTec SIM (BTS) worden de bloedvaatjes geholpen bij het weer krimpen. Dit werkt als een soort ‘fitness voor de huid’ en zal de bloedvaatjes langere tijd verstevigen. Echter, net als met sporten zijn er meerdere sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Na slechts 1 behandeling ziet u al resultaat, de huid toont rustiger en de roodheid is afgenomen, maar de bloedvaatjes zijn nog niet in hun oude vorm. Daarom is wordt aangeraden om de behandelingen in kuurverband te laten plaatsvinden voor een optimaal resultaat.

Bij behandeling met de T-Away wordt d.m.v. van warmte het bloedvat verschrompeld en zal het bloed stollen. Het gestolde bloed wordt net als bij bijv. een blauw plek door het lichaam afgebroken.

Tarieven

T-Away
vanaf € 27,50
(per 15 min.)

BTS Couperose
60 min.
€ 65,00

Heeft u steelwratjes, bloedblaasjes, couperose of pigmentvlekken? Dan is onderstaande behandeling wellicht iets voor u.

De T-Away USHF (Ultra Short High Frequency) methode maakt het mogelijk vele cosmetische indicaties te behandelen. Het gaat hierbij vaak om correcties die meestal niet door een huisarts of dermatoloog worden uitgevoerd. Dit omdat er geen medische noodzaak is. Het kunnen soms echter wel erg ontsierende en storende plekjes zijn.

Onderstaande behandelingen kunnen hiermee worden uitgevoerd.

 • Couperose (gesprongen adertjes)
 • Spider Naevi (spinvormige gesprongen adertjes)
 • Bloedblaasjes
 • Pigmentvlekken
 • Ouderdomsvlekken
 • Fibromen/steelwratten

Door het onmiddellijke effect van de behandeling kunt u soms al met één enkele behandeling met de T-Away verlost worden van dat nare huidprobleem waar u al zo lang mee rondloopt.

Voordelen:

 • Succesvolle behandeling bij vele verschillende indicaties
 • De huid wordt langdurig verbeterd
 • Korte behandeling met direct resultaat
 • Geen bijwerkingen
 • Uiterst weefselvriendelijk waardoor de kans op littekens minimaal is
 • Eindresultaat snel zichtbaar

Werking

De T-away maakt gebruik van de unieke USFH-applicator, Ultra Short High Frequency. Deze hoogfrequente wisselstroom veroorzaakt in het lichaam warmte die zich aan de punt van een ongeïsoleerd klein staafjes concentreert. Hiermee worden de huidaandoeningen aangestipt en blijft de huid eromheen intact. De methode is afkomstig van Danycare, deze Duitse firma is al 30 jaar actief op het gebied van medische apparatuur.

Nabehandeling

Kom niet rechtstreeks in de zon tot 6 weken na de behandeling en bescherm uw huid met een optimale beschermingsfactor tegen schadelijk UV licht. Ik adviseer u graag welke producten u hiervoor het beste kunt gebruiken.

Vermijd hete en natte ruimtes, zoals sauna’s en zwembaden, tot 72 uur na behandeling.

Tarieven

Per 15 min.
€ 27,50

De hairstroke techniek (mesjesmethode) is een nieuwe manier van het verfraaien van wenkbrauwen. Voor deze methode wordt enkel een haarscherp mesje en pigment gebruikt. Hiermee worden de ‘haartjes’ één voor één getekend. Het is hierbij ook mogelijk om stukjes wenkbrauw op te vullen. Dit alles met een heel natuurlijk resultaat.

€ 295,00

De totale behandeling bestaat uit:

 • Intakegesprek
 • Model en kleur bepalen, tekenen en plaatsen van de wenkbrauwen d.m.v. hairstroketechniek
 • Nabehandeling na 6 weken (1x)

Bijwerken binnen 14 maanden en gezet bij All Ages Huidverzorging:

€ 125,00

All Ages Huidverzorging bezit een GGD vergunning voor het veilig en hygiënisch aanbrengen van permanente make-up.

Informatie betreffende permanente make-up

U bent van plan een permanente make-up te laten aanbrengen. De GGD vindt het van belang om u van tevoren te informeren over een aantal mogelijke risico’s.

Het aanbrengen van permanente make-up is een huiddoorborende handeling. Door een juiste werkwijze en een juist gebruik van de apparatuur moet voorkomen worden dat u besmet wordt met bloedoverdraagbare ziekten, zoals Hepatitis B en C. Daarnaast kunnen door slechte verzorging en onhygiënische behandeling (zowel door uzelf als door de behandelaar) wondinfecties ontstaan die schadelijk zijn en uw permanente make-up er niet mooier op maken.

Voordat u een permanente make-up laat aanbrengen wordt u gevraagd een toestemmingsformulier (een verklaring) in te vullen. In dit toestemmingsformulier staan o.a. een aantal vragen over uw gezondheid. Het invullen van het toestemmingsformulier is voor uw eigen veiligheid.

Bent u onder de 16 jaar dan moet uw wettige vertegenwoordiger het toestemmingsformulier tekenen en zich legitimeren. Het toestemmingsformulier blijft in het bezit van de behandelaar en wordt vertrouwelijk behandeld.

Tijdens het aanbrengen van deze vorm van permanente make-up wordt met een fijn mesje pigmentstoffen onder de huid aangebracht.

De inkt- en pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. Voordat de permanente make-up wordt aangebracht, wordt de huid schoongemaakt en gedesinfecteerd.

Het aanbrengen van een permanente make-up moet zo hygiënisch mogelijk gebeuren. Dat wil zeggen; het mesje door uw huid gaat, mag niet eerder gebruikt zijn, moet uit een steriele verpakking komen en mag niet met de blote handen worden aangeraakt.

De inkt die gebruikt wordt moet eveneens steriel zijn. De inkt die voor u gebruikt wordt zit in kleine inktcups en mag alleen voor u worden gebruikt. Overgebleven inkt wordt weggegooid. Tijdens het aanbrengen van de permanente make-up worden tissues of wattenschijfjes gebruikt. Uiteraard moeten de tissues of wattenschijfjes schoon zijn en direct na gebruik worden weggegooid. De behandelaar draagt tijdens het aanbrengen van uw permanente make-up handschoenen en vervangt deze handschoenen telkens als hij of zij iets anders aanraakt dan het apparaat waarmee u wordt behandeld, een tissue of uw huid.

Na afloop wordt de huid waarop de permanente make-up is aangebracht, verzorgd.

Een pas aangebrachte permanente make-up is vergelijkbaar met een schaafwond. De wond die door het aanbrengen van permanente make-up is ontstaan heeft tijd en zorg nodig om te genezen. Met een goede verzorging is de wond na ca. 2 weken genezen. U krijgt van de behandelaar mondelinge en schriftelijke instructie mee hoe u de permanente make-up moet verzorgen. In de instructie moet o.a. staan dat u bij klachten (hevige roodheid, zwellen, pussen, wondvocht) contact moet opnemen met uw huisarts. Gedurende de genezingstijd wordt u aangeraden om niet te zwemmen, niet in bad te gaan (douchen mag wel), niet te zonnebaden (ook niet onder de zonnebank) en geen gebruik te maken van de sauna en/of bubbelbad. Het ondergaan van gezichtsbehandelingen waarbij (fruit)zuren e.d. worden toegepast, worden afgeraden. Gebruik ook na de genezingstijd op uw permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.

Als u lijdt aan één van de onderstaande gezondheidsklachten raadt de GGD u af om een permanente make-up te laten aanbrengen.

 • Diabetes
 • Hemofilie
 • Chronische huidziekte
 • Contactallergie
 • Immuunstoornis
 • Hart- en vaatafwijkingen
 • Bij het gebruik van antistollingsmiddelen
 • Op plaatsen waar u plastische chirurgie of radiotherapie hebt ondergaan
 • Op plaatsen waar zich bulten, donkere moedervlekken, zwellingen of andere vormen van irritatie op uw lichaam voordoen
 • Tijdens het aanbrengen van de tatoeage of permanente make-up mag u niet onder invloed van alcohol of drugs zijn. Ook indien u zwanger bent, wordt het aanbrengen van een cosmetische tatoeage of permanente make-up afgeraden.

Zorg dat u goed uitgerust bent, goed hebt gegeten en breng de behandelaar op de hoogte van zaken waarvan u denkt dat deze belangrijk zijn (bijvoorbeeld medicijngebruik, allergieën, overgevoeligheidsreacties, onder behandeling zijn van een dermatoloog e.d).

In Nederland geldt een wet die van toepassing is op het aanbrengen van cosmetische tatoeages en permanente make-up. Het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid heeft hygiënerichtlijnen opgesteld en de behandelaars zijn verplicht deze richtlijnen na te leven. De GGD en Voedsel en Waren Autoriteit controleert 1 keer per drie jaar of de behandelaars zich houden aan de richtlijnen.

Meer informatie kunt u vinden op: www.veiligpmu.nl

marycohr